Wilt u geholpen worden bij het vinden van een nieuwe baan en heeft u een uitkering vanuit de WIA, WAO, Wajong, ZW of WWB en krijgt u van uw gemeente, verzekeringsmaatschappij of UWV wellicht een budget om begeleid te worden naar passend werk?
Wij willen u dan graag helpen bij het vinden van passend werk!
Wat is een re-integratie traject?
Een re-integratie traject is een traject gericht op het vinden van betaald werk en bestaat uit meerdere fases en/of modules.
Een volledig traject bestaat meestal uit 3 a 4 modules namelijk:
1. Intake en oriëntatie
kennis maken, het plan van aanpak opstellen en het zoekprofiel vaststellen
Welke functie in welke branche wenst u? Sommige mensen hebben al een duidelijk beeld van wat ze willen en kunnen en, vooral belangrijk, wat haalbaar is. Anderen helpen wij uitgebreid en intensief om die vragen te beantwoorden. Een loopbaanonderzoek kan daarbij helpen.
2. Sollicitatievaardigheden en coaching
Individuele coaching & training op het gebied van solliciteren, netwerken, presentatietechnieken en persoonlijke ontwikkeling
De sollicitatietraining wordt individueel gegeven. Er wordt aandacht besteed aan de persoonlijke kwaliteiten (sterke en zwakke kanten), het positief benaderen van beperkingen en mogelijkheden.
Tijdens de training leert u onder andere de volgende vaardigheden:
Benaderen van werkgevers, kennen en verwoorden van uw eigen sterke en zwakke kanten tijdens een sollicitatiegesprek, een positieve vertaling maken van de beperkingen en mogelijkheden en uitdagingen, kennen van eigen valkuilen met betrekking tot presenteren en hiermee om kunnen gaan, uzelf ´verkopen´ tijdens een sollicitatiegesprek, schrijven van een goede brief en C.V. en weten wat uw verbeterpunten zijn ten aanzien van solliciteren.
U wordt gecoacht op het gebied van bewustwording, inzicht in eigen functioneren, zelfvertrouwen en –respect, grenzen stellen, prioriteiten stellen, nemen van verantwoordelijkheid en keuzes maken in de voor u gewenste richting.
3. Bemiddeling, jobhunting en nazorg
In deze fase helpen wij u actief bij het benaderen van de arbeidsmarkt en houden we ook als u aan het werk bent nog contact in de vorm van nazorg.
Wij beschikken over een uitgebreid bedrijvennetwerk en zullen al onze bronnen aanwenden om u aan een passende baan te helpen. Ook benaderen wij nieuwe bedrijven en onderhouden goede contacten met detacheerders en uitzendbureaus. Wij beschikken over diverse leer- en werkarrangementen met baangarantie!
Zodra u een nieuwe baan heeft blijft u contact houden met uw werkadviseur. Daarnaast is het mogelijk om jobcoaching in te zetten. Dit houdt in dat u een aantal uur per week wordt begeleid op de werkvloer door een ervaren jobcoach, die u begeleidt en adviseert bij uw werkzaamheden om zodoende optimaal te kunnen functioneren in uw nieuwe baan.
In samenwerking met u, uw nieuwe werkgever en de uitkeringsinstantie wordt de begeleidingsbehoefte vastgesteld.
Onze werkwijze
Een re-integratietraject bij DGO is altijd gericht op samenwerking. Samen met uw werkadviseur maakt u een plan van aanpak en gaat u samen aan de slag om uw doel te bereiken namelijk; een nieuwe baan!
U kunt uw werkadviseur dagelijks bereiken tijdens kantooruren via telefoon, sms, email of internet. Met uw werkadviseur maakt u persoonlijke afspraken bij u thuis of op 1 van onze flexlocaties Uw werkadviseur zal tussen de afspraken door telefonisch of via de mail met u afstemmen omtrent gevonden vacatures, opstellen van sollicitatiebrieven, reacties e.d. Afspraken voorafgaand aan sollicitatiegesprekken worden zo gepland, dat u goed voorbereid uw gesprek kunt voeren.
Hoelang duurt het traject?
Een re-integratie traject duurt meestal een jaar. Korter of langer kan ook; dit is afhankelijk van meerder factoren die mee kunnen spelen en van welke modules wij samen inzetten om het traject succesvol te laten slagen. Het einddoel is altijd een betaalde baan.
Wat kost een re-integratietraject?
Voor u kost het niets. U bepaalt zelf welke dienstverlening u wilt en door welk re-integratiebedrijf u begeleid wilt worden. Uw gemeente, verzekeringsmaatschappij of het UWV betaalt de kosten vanuit het beschikbaar gestelde budget. Neem voor meer informatie contact op met uw re-integratiebegeleider, werkcoach of arbeidsdeskundige, zij kunnen u meer vertellen over uw beschikbaar budget.